Sokan még napjainkban is meglepődnek azon, hogy autójuk teljesen új megjelenést kaphat színes és egyéb design fóliák segítségével. Ahhoz, hogy egyedi, szép és tartós munkát kapjunk, mindenképpen fontos a következőkre figyelmet fordítanunk.

1. Milyen fólia kerül az autóra?

Bármely dekorációs fólia képes arra, hogy új színt kölcsönözzön egy sík felületnek, de ívekre, hajlatokra, mélyedésekbe kizárólag a speciálisan autócsomagolásra tervezett és gyártott termékek alkalmasak. Kiemelten fontos, hogy ilyen terméket válasszunk, mivel alapvetően határozza meg a telepítés minőségét és az alapanyag élettartamát. Fontos továbbá a megfelelő szélesség (egy darabból lehessen bármely felületet burkolni), a vastag, légcsatornás ragasztó (száraz telepítés), az emelt fény és a tartós szerkezet.Több gyártónak is vannak erre alkalmas sorozatai, mint pl. a SkyFol Cougar, Avery Supreme Car Wrapping, a Ritrama Wrap, vagy az Oracal 970.

2. Ki telepíti fel a fóliát?

Hiába van a megfelelő minőségű fólia, ha a kivitelezés minősége gyenge. Néhány szempontot figyelembe véve erőteljesen szűrhetjük a jelentkező vállalkozókat. A legfontosabb kérdések:
- Mióta kivitelez?
- Milyen referenciákat tud felmutatni?
- Kicsoda kivitelezi a munkát a vállalkozáson belül és neki milyen referenciái vannak?
- Mennyi idő alatt végzik el a munkát?
- Milyen garanciát adnak (idő, tartalom, anyagok nyomon követhetősége)?
- Milyen árazással dolgoznak (aki nagyon piaci ár alatt van, az gyanús)?
Jó kiindulási pont nagyobb forgalmazók ajánlott telepítőit felkeresni. Mi magunk is üzemeltetünk egy kivitelező hálózatot (www.skyfolcougar.hu), amelynek tagjai mind kiváló munkát végeznek. Valamennyi elvégzett munkáról műbizonylatot állítunk ki, amely tartalmazza az autóra került alapanyag pontos tekercsszámát, így ellenőrizhető, hogy milyen autóra milyen fólia került fel és melyik gyártásból. Ez elengedhetetlen feltétele a minőségbiztosításnak.

Ha a megfelelő fóliát és a minőségi kivitelezést választjuk, akkor ugyan nem lesz az autónk olcsón átfóliázva, de nem is fog felválni az anyag pár hét múlva.

A bejegyzés trackback címe:

https://autofoliazas.blog.hu/api/trackback/id/tr993245979
süti beállítások módosítása