A minap kaptam egy emailt az egyik kiváló minőségű kínai gyártótól, hogy 72 USD a 3D karbon fólia, 1,52*30 méteres tekercsben, Van 4D karbon is 88 USD ellenében. És légcsatornás, és visszaszedhető és van rá 3 év garancia, de amúgy is mindegy, mert ez a legjobb, a nagy gyártók is tőlük veszik a fóliát csak átdobozolják és pofátlanul rávágják a magas profitot. Amúgy is minden Kínában készül, meg ez agyártó eddig csak OEM szállított, de most már aztán felvettek egy marketingest meg egy nemzetközi értékesítőt és nagyon megpörgetik a gyárat.Hányszor hallottam már ezt. 

Elmondhatjuk, hogy a mesék korszakából már kinőttünk.

Vagy Te az ügyeskedő kereskedő. Visszapottyansz még egy-egy időre és azt hiszed, hogy majd Te megcsinálod az évszázad üzletét, megveszed az ehhez hasonló szemetet, szép hasznot teszel rá és még így is féláron adod a profi fóliákhoz képest. Esténként pedig böngészed a Rolex honlapját, hogy milyen órát fogsz majd venni, ha igazán beindul, meg melyik mercit veszed majd meg. Aztán eltelik pár hónap. Kiderül, hogy szar az anyaggal dolgozni, nem úgy viselkedik, mint kellene, reggelre visszaválik több helyen, ami meg fenn maradt, az is fél év után tönkremegy. Nem lesz drága óra, drága autó, de még egy nyavalyás kastély sem, mert ismét kiderült, abból a bizonyosból nem lehet várat építeni. Sőt valahogy el kellene adni azt a sok szemetet, amit összevásároltál. 

Vagy Te, a fóliás, vettél egy rakat anyagot, mert most tök jól hozzá tudtál jutni bomba áron egy gyönyörű anyaghoz. Szépen néz ki, számla nélkül is adták, tiszta boldogság az élet. Van már kint egy - két ajánlatod, gyorsan rájuk csörögsz, hogy most megy olcsóbban is. Meg is rendelik rögtön, jön is az autó. Aztán elkezded rakni a vinilt. Kínlódsz, izzadsz, de 6 órás túlórával összehozod a napod, aztán reggel bemész a műhelybe és mindenhonnan jön vissza az anyag. Lenyomkodod, lesütöd, próbálod megoldani a megoldhatatlant, csúszol, valahogy átadod, aztán jönnek a reklamációk. A végén vagy elveszted az ügyfelet és mindenhol a rossz híredet kelti, vagy elvesztetted az ügyfelet és kicserélted a fóliát. Hívod az üzért, hogy mi történt, aki elmondja, hogy bocsi.

És vagy Te, a kedves Ügyfél. Megvetted a használt autót, szeretnéd más színben látni, de szeretnéd minél olcsóbban megúszni. Kérsz ajánlatot pár helyről, nagyok a szórások. Az egyik beajánl egy tuti vételt, most jutott hozzá, tuti anyag, nagyon szép és bomba áron van. Ok, viszed az autód, két nap múlva hívnak, hogy ma mégsem lesz átadás, mert megcsúsztak. Következő reggel már korán ott vagy, látod a srácokon, hogy egész éjjel nem aludtak. Megkapod az autód, szép, elégedett vagy, kifizeted, hazamész. Pár nap múlva elkezd feljönni pár helyen a fólia, ajajj, felhívod az embert, ugorj be és megnézik. Megnézik, cseszetelik, hazamész, aztán megint. Pár hét múlva szétvet az ideg. Innentől vagy elviszed egy profi műhelybe, ahol újrafóliázzák, vagy kicserélik ott, ahol csinálták (bár ehhez már nem lesz bizalmad), vagy megvárod, amíg szépen elkezd repedezni a tetőd. 

Ha van win-win helyzet, akkor ez a lose-lose helyzet. A kereskedő leégette magát, a műhely dolgozott és bukott, az ügyfél meg szívhatja a fogát.

Na ezért érdemes profi anyagokat eladni, felrakni és megvásárolni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://autofoliazas.blog.hu/api/trackback/id/tr935684097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása