Hölgyeim és Uraim! 

Jelen pillanatban van egy elfogadott rendelet, amit még nem lépett hatályba. Van egy sor módosító indítvány, amit még nem tárgyaltak meg. Van egy egész csokor koncepció, ami majd alapvető dolgokat határoz majd meg... és készülnek a taxik. Demo autók, autókereskedők kocsijai, dekorosok autói. Aki nem elég türelmes könnyen pórul járhat. Ma senki sem jelentheti ki egyik fóliáról sem, hogy 100%-ig bizonyosan meg fog felelni az előírásoknak, vannak nagyon valószínű és kevésbé versenyképes típusok, de fontos, hogy várjunk még egy kicsit. Ha elkapkodjuk, könnyen pórul járhatunk.

Több történetet is hallottam, ami elborzaszt. Dekor anyagból csomagoltatnak autót autószalonok és kínálják az ügyfeleknek, behúznak vele fehér autót, fekete autót, egymás mellé állnak és hopsz, tök más a két autó színe. És aki arra focizik, hogy majd az elgurul, az jobb ha tisztában van vele, hogy ezt az egészet azért találták ki, hogy egységes legyen a taxik megjelenése. Ha semmi mást nem fognak ellenőrizni, ezt bizonyosan, úgyhogy én ezzel még várnék. Az meg különösen borzasztó, hogy mindezt egy autószalon csinálja, no comment.

Másik, ami kissé furcsa a számomra az néhány alapanyag kereskedő hozzáállása a témához. Jómagam 5 különféle gyártótól vásárlom az autócsomagoló fóliákat, talán mondhatjuk, hogy van rálátásom a piacra, persze közel sem 100%-os, de a magyar versenytársakhoz mérten azért jónak mondható ("vakok között a félszemű...:)"). Hihetetlen, hogy szinte mindenki azonnal kifordul magából. Akinek csak öntött autócsomagoló fóliája van az a hengereltet szarozza, akinek nincs gazdaságosabb termékvonala az beemel rögtön egy dekor anyagot és csomagolásra alkalmasnak minősíti. Akinek nincs RAL1023 színe, az rögtön egy ahhoz közelit kinevez annak. Egyszer egy beszállítóm, általam nagyra becsült értékesítője az mondta nekem, hogy sohase szidd más termékét, mert nem tudhatod, hogy holnap mit kell majd eladnod...

Én mindenkinek, aki érintett, azt javaslom, hogy várja meg a módosító javaslat lezárulását, várja meg az ellenőrzési rendszerek kidolgozását és ha már minden le lett írva, el lett fogadva, akkor keressen olyan megoldást, ami igazoltan jó lesz és csakis azt válassza. Nehogy már az első évben kétszer kelljen fóliázni azt a szerencsétlen autót! 

Egyre több visszajelzést kapok, hogy olvassátok ezeket a bejegyzéseket, taxisoktól, kivitelezőktől, alapanyag forgalmazóktól. Ha van ötleted, hogy milyen témát emeljünk még be ide, vagy lenne írásod, amit vendég szerzőként megírnád, akkor küld el az info@skyfol.com címre és átolvasom. 

Addig is jó utat!

A bejegyzés trackback címe:

https://autofoliazas.blog.hu/api/trackback/id/tr835336496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SkyFol 2013.05.31. 09:54:50

Az egyik forgalmazó a mai nappal felfüggesztette a dekor alapanyag autócsomagoló fóliaként történő értékesítését. Hölgyeim és Uraim, lehet a jeles példát követni!
süti beállítások módosítása