Ma reggel egy érdekes szórólap akadt a kezembe, az egyik karosszériavédő terméket népszerűsítő kiadvány. Ezen a szórólapon van egy kép, a következők szerint.

http://www.foliazas.info.hu/images/ppf/karosszeriavedo_folia_PPF03kicsi.jpg

Elmosolyodtam, mikor megláttam a képet (már nem először). Csak a fogyasztók és a többi kolléga félrevezetésének elkerülése végett egy-két észrevétel. A képen láthatunk egy autót, előtte két termékkel. Az egyik opálos, nem átlátható, a másik kristálytiszta. Optikailag egyértelmű a választás, szakmailag is, bár éppen ellenkező:). Általánosan az opálos jobb választás autónkra. Bár a más termék nem mutatja, hogy milyen termékről beszélünk, de az átláthatóság egyetlen dolog függvénye: matt, vagy fényes linert használunk a gyártás során. A fényes felületű liner tökéletesen homogén ragasztófelületet eredményez, míg a matt felületű liner mikrolenyomatot hagy a felszínen. A karosszériára telepítve a két anyag között nincs különbség, kivéve azt, hogy a fényes linerrel készült változatot nehéz hiba nélkül telepíteni, mert nagyon sérülékeny a ragasztó felülete, míg a matt liner előnyöket jelent a telepítés során, általában szebben lehet vele dolgozni. A világ mindkét dominens gyártója matt linerrel szereli a fóliáit. 

Ismét egy kiforgatott marketing fogás a versenytársakkal szemben. Feltelepítve, két azonos alapanyagú fólia, tökéletesen egyforma, függetlenül attól, hogy matt vagy fényes linerrel szereltek. Én csak azt nem értem, hogy tényleg jó dolgokat árulunk, amik működnek, akkor minek trükközni???

A bejegyzés trackback címe:

https://autofoliazas.blog.hu/api/trackback/id/tr213347415
süti beállítások módosítása