Túlcsordul az internet a taxitémától, mindenki egymásra licitálva skandálja a nagyobbnál nagyobb baromságokat, miközben a hatóságok széttárják a kezüket, hogy ők bizony nem tudják, hogy mi hogy lesz. Engedjétek meg, hogy egy sor szereplőnek gratuláljak. 

Gratulálok a drága kollégáknak, akik napról napra nagyobb hülyeségeket írnak az Internetre. Tisztázzunk egy-két dolgot, mielőtt beugrunk a hazugságoknak. 

1. Nincs olyan, hogy 10 év garancia!
A fólia gyártók általában élettartamot adnak meg, azt is függőleges telepítésre vonatkoztatva. Ez szokott maximum 10-12 év lenni. Ennek a fele általában az élettartam vízszintes telepítés esetén. Általában elmondható, hogy hengerelt anyagoknál 2-3, míg öntött anyagoknál 3-5 év garanciaidőt lehet kieszközölni a gyártóktól. Aki 10 évet ír, az hazudik.

2. Nincs olyan, hogy 5 év garancia a visszaszedhetőségre!
Nem szoktak a gyártók garanciát vállalni a fólia visszaszedhetőségére. Aki szedett már vissza fóliákat, az tudja, hogy mekkora a különbség egy dekorációs célra szánt alapanyag és egy autócsomagoló fólia visszaszedhetősége között. Vannak praktikák, amivel tovább gyorsítható a leszedés. Tapasztalatok azt mutatják, hogy az autócsomagoló fóliák 5-7 év után is leszedhetőek, de azt leírni, hogy ezt valaki garantálja, megint igaztalan. 

3. Nincs olyan, hogy 5 év garancia a színtartásra!
Az autócsomagoló fóliák általában laminált szerkezetűek, ez azt jelenti, hogy egy fóliaréteg védi még a felületet, így nagyon tartós szerkezetet kapunk és a fólia nem fog erőteljesen kifakulni. Ezt azonban megint nem garantálja egyik gyártó sem. 

4. Nincs olyan, hogy 1 év garancia!
Mint korábban kifejtettem nincs olyan, hogy 1 év garancia. Olcsó dekor alapanyagokat egyik sem gyártó garantál autócsomagolás esetén, egy percre sem. 

Gratulálok a hatóságoknak, akik megalkottak egy kupaccal, majd tesznek rá, hogy ki, mit és hogyan old meg. Ismételten bizonyítékát nyújtják, hogy mennyire felelőtlenül és meggondolatlanul cselekszik a törvényhozás és a végrehajtás. 

1. Majd a piac eldönti, hogy ki mit választ!
Elképesztő válaszlevelet kaptam a BKK-tól, melyben leírják, hogy piackutatást végeztek és nagy a szórás a piacon, de ők kaptak kedvező ajánlatot 9 év garanciával is, ami nagyon jó volt. És le is írja...

2. Nem tudjuk hogyan fogjuk a színt ellenőrizni!
NKH-nál egyértelműen megmondják, hogy nem tudják hogyan fogják ellenőrizni a színt, majd ha a törvény kiszab rájuk kötelezettséget, akkor majd elkezdenek rajta gondolkodni. 

És mi lesz az eredmény? Rengeteg összegányolt taxi. Szanaszét vágott vágódeszka karosszériák. Normális ember nem is fogja vállalni az ismeretlen fólia leszedését. 

És mit tesznek a profik? Dolgoznak és igyekszenek a szakma jó hírnevét megőrizni. Az idő nekünk dolgozik, ezt mindannyian tudjuk. Az igényesebb réteg előbb - utóbb megtalál minket és ha jó szolgáltatásban részesül, akkora visszajáró ügyfél lesz. Gányolni nem fogunk, még pénzért sem!

A bejegyzés trackback címe:

https://autofoliazas.blog.hu/api/trackback/id/tr535300397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása