SkyFol 2013.06.28. 19:28

DIY - Do It Yourself

Elmentem másfél hétre babázni és megbolondult a világ. Mire visszajöttem már nem is teljesen értem az engem körülvevő dolgokat. Felhívok egy-két kollégát, hogy érdeklődjek taxi fronton és azt veszem észre, hogy ez alatt a pár nap alatt eljutottunk oda, hogy lassan kezd a feje tetejére állni a világ és a kezdeti félelmeim kezdenek beigazolódni. Amikor először meséltem ismerőseimnek, hogy várhatóan a taxik egységesen sárgák lesznek, mindenki rögtön rávágta: de jó lesz Nektek, hű ezt hogy intézted el, stb. Mint piacvezető alapanyag beszállító, érthető is lett volna, de már akkor mondtam Nekik, várjunk csak azzal, És már megint igazam lett...

A BKK még mindig nem tudja megmondani, hogy milyen szempontok szerint fogják ellenőrizni a szín megfelelőségét. Ez azért probléma, mert ha egyedi színben kell gyártatni fóliát, akkor az két hónap, tehát már kifutottunk az időből. Már csak abban bízhatunk, hogy a standard készleten lévő anyagok jók lesznek. 

Az árak máris olyan szintre kerültek, ahol komoly szakember nem foglalkozik a kérdéssel. Jönnek sorról sorra az okosságok, amik azt a célt szolgálják, hogy minél olcsóbban és minél igénytelenebbül csomagoljunk / fújjunk taxit.

És akkor megjelenik az egyik forgalmazó zseniális ötlete: gyorstalpaló tanfolyamom megtanítjuk a taxisokat csomagolni. Gyönyörű idilli képet is látunk magunk előtt, ahol hétvégenként baráti körök összejárnak és a még gyerekek számára is könnyen telepíthető fóliával sárgára varázsolják autóikat Így levittük az árakat 50 - 70.000 forintra. Ha ez a baromság valamelyik taxitársaság ötlete lett volna, akkor még meg is érteném, de nem, ezt egy tradicionális fólia forgalmazó találta ki. Persze külföldről ide piszkítani nem nehéz, mi meg együk meg, amit ők csinálnak. Hát ezúton is gratulálok az összes magyar kollégának, aki 27% előnyért bevezetett egy ilyen céget a hazai piacra. Tele lesz a piac szebbnél szebb fóliázott taxikkal, ami a szakmánk hírnevét alaposan a sárba döngöli majd. Még jó, hogy évek óta tartó munkánkat ilyen frankón alá ássák, köszönjük szépen. 

Tényleg csak remélni merem, hogy az illetékesek átgondolják ezt a marhaságot és nem kerül sor ilyen gyorstalpalókra. 

A bejegyzés trackback címe:

https://autofoliazas.blog.hu/api/trackback/id/tr705382593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása